Rolete

ROLETA

Roletele (obloanele) se instalează la ferestre, uși sau vitrinele magazinelor și sunt destinate pentru a vă proteja încăperile de furturi, condiții meteorologice nefavorabile, zgomot, praf, lumină și ochi indiscreți. Principala funcție a roletelor este totuși cea de protecție, de obicei, practica de instalare presupune instalarea lor in afara geamurilor, ușilor sau a vitrinilor, pentru a proteja sticla de spargere și de pătrunderea infractorilor. Roletele pot fi cu deschidere mecanică sau electrică, în dependență de exigențele și dorințele Dvs.

Toate roletele sunt similare din punct de vedere constructiv, și conțin următoarele elemente:

  • Pînza roletei – formată dintr-un șir de lamele orizontale, care pot fi de diferită lațime și fabricate din diferite materiale.
  • Tubul – pe acesta se îmbracă roleta cand se rotește, acesta la rîndul său, poate fi de diferite mărimi, în dependență de marimile roletei.
  • Boxa – protejează complectațiile roletei de influența factorilor externi, și este de diferite dimensiuni tipizate în funcție de mărimile roletei și complectațiilor acesteia, construcția acesteia permite deservirea tehnică a roletei.
  • Capace laterale – protejează cutia de factorii externi și este o formă de rigidizare a acesteia.
  • Șini de ghidare – pe ele se mișcă roleta.

1roleta 2roleta 3roleta 4roleta 5roleta 6roleta 7roleta 8roleta