Sticlă termopan

Sticlă energo-eficientă Low-E:

LowE rom

Spre deosebire de termopanele obișnuite, care sunt fabricate din 2 sau 3 stcile obișnuite de 4 mm grosime, în procesul de producție a pachetului termopan energo-eficient, sticla din interiorul încăperii este suflată cu un strat de termoemisie scăzută. Acest lucru ne permite libera trecere a razelor solare de undă scurtă direct în încăpere, însă fluxul de căldură din interiorul încăperii este reflectat de către stratul de emisie scăzută, astfel economisindu-ne energie termică.

Sticla 4 sezoane, 4S (SELEKT):

4S ro

Spre deosebire de termopanele Low-E, în procesul de fabricație a termopanelor SELEKT, partea din interiorul pachetului a sticlei din afară este suflată cu strat de emisie joasă, ceea ce ne permite să obținem, pe lîngă economisirea energiei termice și o protecție contra razelor solare pe timp de vară, adică această sticlă este funcțională pe durata a 4 anotimpuri.

Sticla riflată și tonată:

  riflenoe1  riflenoe2  tonirovanoe

Sticla riflată sau ornamentată este, împreună cu sticla mată, un element de decor și limitează vizibilitatea, difuzînd ușor lumina solară. Este perfect potrivită în fabricația ușilor între camere, și la ușile și geamurile pentru baie/wc.

Dacă aveți nevoie de a reduce minim vizibilitatea din stradă,  și a proteja ochiul de razele solare puternice, cu acest lucru se va isprăvi perfect sticla tonată.

Șprosuri:

spros

Șprosurile sunt baghete ornamentale din aluminiu, incorporate în sticla termopan, care în conexiune formează anumite ornamente – grilaj, stea, romb, soare etc. Șprosurile pot fi late sau înguste și de culoare albă, aurie sau cafenie.

Sticla de siguranță (triplex):

triplex

Sticla triplex este o sticlă stratificată de securitate, care este compusă  din două sau mai multe straturi, asamblate la un loc cu ajutorul unei folii de laminare. În cazul în care sticla se sparge, fragmentele de sticlă ramîn lipite de folia de laminare.

Sticla triplex are o serie de avantaje:

  • o izolare fonică înaltă,
  • previne posibile traume, taieturi,
  • împiedică pătrunderea în interior a intrușilor,
  • permite utilizarea elementelor de decor (materiale bio, peliculă color, fotoprint).

Sticla călită:

Sticla călită este sticla care a fost supusă unui proces termic (sau chimic) , datorită căruia sticla, în comparație cu sticla obișnuită, devine mai rezistentă la șocuri mecanice și termice.

  • este de 4-10 ori mai rezistentă la acțiuni mecanice,
  • rezistența la temperaturi de la -150 la +300°C,
  • în caz de spargere se desface în bucăți minuscule neascuțite (1-10mm)